stomerij sassen tapijten

Tapijten

stomerij sassen tapijtenEen tapijt is een sieraad voor het huis. Uiteraard is stofzuigen meestal voldoende om het tapijt schoon te houden. Maar op een gegeven moment zal het tapijt grondig schoon gemaakt moeten worden. Jarenlang vuil, zand, zand, gruis en huismijt maken dat het tapijt intensiever behandeld moet worden.

Een vlek op het tapijt is meestal grote paniek! Er staan op internet vele tips om de vlek te verwijderen. Echter deze tips doen vaak meer kwaad dan goed voor de vlek. En tovermiddelen bestaan helaas niet… In principe moet iedere specifieke vlek op een daartoe geschikte wijze worden behandeld.

In het algemeen is het altijd het beste om zodra er een vlek ontstaan is met een schone doek eerst deppend (nooit wrijvend!) proberen deze zoveel mogelijk op te nemen. Vervolgens licht deppend met een klamme doek proberen nog meer op te nemen van de vlek. Als dit niet het gewenste resultaat heeft zou u met middelen moeten gaan werken. Maar iedere vlek vraagt om een specifiek oplosmiddel.

Sowieso als het een grote vlek betreft kunt u het tapijt beter professioneel laten reinigen voordat u zelf aan de slag gaat. De kans dat u zelf de vlek oplost is heel minimaal en u kunt het tapijt zelfs beschadigen. Beter is het om in handen te geven van de specialistische reiniger.

Er zijn verschillende methoden om een tapijt te reinigen, afhankelijk van het materiaal. Een katoenen kleed zal anders behandeld worden dan een wollen tapijt. Ook de aard van de vlekken zal een aangepaste (voor)behandeling vergen. Tapijten worden dan ook deels handmatig, deels machinaal behandeld. Na de intensieve behandeling worden de tapijten nog na-behandeld voor de vlekken. Tenslotte worden de tapijten ‘ontgeurd’ voor een extra fris resultaat.

De reiniging van een tapijt duurt ongeveer 1 week, afhankelijk van de vervuiling kan het iets langer duren.