stomerij sassen outdoor skikleding

Outdoor & Skikleding

stomerij sassen outdoor skikledingOutdoor en skikleding zijn door de hightech materialen die gebruikt worden heel comfortabel en functioneel. Het draagcomfort is erg goed: ademend van binnen uit, maar toch ook weer heel goed water- en vuilafstotend van buiten af.

Om de functionaliteit van deze kleding optimaal te houden is het belangrijk om de kleding regelmatig te wassen en vuil- en waterafstotend te maken (impregneren). Het regelmatig wassen van waterdichte kleding is belangrijk omdat vuil de poriën kan verstoppen waardoor het ademend vermogen van de kleding afneemt. Ook kan vuil ervoor zorgen dat afgeplakte naden op den duur los kunnen laten. Wanneer het kledingstuk smoezelig wordt zal ook de geïmpregneerde laag verminderen. Dan is het zeker weer tijd om uw kleding schoon te laten maken en opnieuw te laten impregneren.

Deze moderne technisch hoogstaande stoffen kunnen meestal niet chemisch gereinigd worden. Dit heeft met de kunststoffen en zachtmakers te maken die in deze stoffen zijn verwerkt. Meestal zijn er kunststof coatings aan de binnenkant van de stof verwerkt of zijn de naden met kunststof afgeplakt. Om deze stoffen op de juiste manier te wassen gebruiken wij speciale ‘lanadol’ wasmachines. Met water en aangepaste zepen (geen parfum of zouten) en oplosmiddelen wordt uw kledingstuk weer mooi en schoon.

Hierna geven we het kledingstuk standaard nog een extra impregneer behandeling. Het impregneren van de kleding gebeurt na het wassen omdat de kleding dan vrij is van zichtbaar en onzichtbaar vuil en het impregneermiddel dan veel beter en gelijkmatig zal worden opgenomen.

Uw schone jas ‘ademt’ weer en is bestendig tegen weersinvloeden van buitenaf!